onsdag den 31. juli 2013

Henrik Vibskov - Neck Plus Ultra.

Henrik Vibskov har ind til den 8. september en udstilling hos Kunstforeningen Gl Strand, som han kalder Neck Plus Ultra, som kan være et interessant besøg.

"Titlen NECK PLUS ULTRA er et ordspil over det latinske nec plus ultra; ’hertil og ikke længere’ – et udtryk, der ifølge den græske mytologi stod indgraveret i søjlerne ved den kendte verdens ende. Samtidig refererer ordet ‘neck’ til forbindelsen mellem hoved og krop, nemlig nakken – og netop nakker og hoveder fra fugle, udgør på overraskende vis en væsentlig del af udstillingen.
Publikum kan se frem til en på en gang vidt fabulerende og samtidig præcist koreograferet installation, hvor Henrik Vibskov med tunneler og telte, fugleben og strikkede skulpturer udfolder udstillingens overordnede tema udforskningen af ritualer og overgange samt vores forsøg på at skabe mening i komplicerede strukturer."

Jeg har besøgt udstillingen og synes, der var mange fine aspekter samt en interessant tanke gang bag. Mange af rummene var et flot univers fx var et rum dekorerede med sorte flamingo fugle med meget lange halse ( nakker) og rødt næb, som hang ned fra loftet og der var så mange at de dækkede hele rummet.

De så sådan ud ( disse billeder er taget på Gallery messen, men det var sammen "Fugl" der var brugt.)
I et andet rum var der 3 børnemannequindukker, som var skåret op og lavet om til marinet dukker. De hang ned fra et rum, hvor halvdelen var dækket med et hvidt net. Derudover kom der forskellige lyde fra en højtaler. Min oplevelse af dette rum stemte ikke i overens med det Vibskov har ville vise ifølge hans beskrivelse. Jeg synes, de 3 marinet dukker fik mig til at tænke på faldskærmsudspringere, da baggrundslyden indimellem lød som flyvemaskiner.
Det var en meget fin udstilling med masser af materiale/struktur og tanke, men var skuffet over at vind tunnelen ikke virkede, for det var nærmest det halve af oplevelsen i dette rum.

Der er ikke ligefrem lagt vægt på forarbejdningen af de forskellige installationer og produkter, som indimellem ser meget skrøbelige ud og sjusket fremført, men helheden er meget interessant, så gå ikke i detalje, hvis du slår et smut forbi denne udstilling.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar